COACH

famke 002

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Famke Kamphorst, gediplomeerd pubercoach (BGL & Partners, post hbo-registratie, en Rots & Water gecertificeerd) en deeltijdstudent Psychologie aan de Open Universiteit. Daarnaast ben ik Marketing & Communicatie professional.

Van puber tot pubercoach

Inmiddels zijn mijn puberdochters jong volwassenen, en weet ik hoe de puberteit kan zijn, zeker als ouder. En natuurlijk ben ik zelf ook een tiener geweest. Naar mijn idee een hele lieve. Wanneer ik zo terugkijk, vind ik het jammer dat er in mijn tijd geen pubercoaches waren. Coaching draagt bij aan je zelfbewustwording en vergroot je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Ik zou andere keuzes hebben gemaakt, keuzes die dichter bij mijzelf stonden. En daar zou ik nu nog profijt van hebben gehad.
Voor de jeugd van vandaag is het er niet makkelijker op geworden. Op jonge leeftijd sta je al voor grote uitdagingen. Want er is hoge prestatiedruk, op jonge leeftijd een richting kiezen, hoge cijfers halen, minder studiejaren, selectie aan de poort, bindend studieadvies, je moet een interessant cv hebben en ga zo maar door. En dan hebben we het nog niet over de druk van social media, waarbij alles altijd perféct móét zijn: picture perfect. Daarbij komt dan ook nog de groepsdruk en in meer of mindere mate druk vanuit de ouders. Een beetje stress en prestatiedruk is prima, maar alles in balans.
Dat was in mijn tijd wel anders. Niet zaligmakend, gewoon anders. Alleen nu bestaan er wél coaches. En hoe fijn is dat? Het is namelijk echt leuk om je meer bewust te worden van wie je bent, wat je leuk vindt, wat je kan en wat je wilt. Hier achter komen kan echt een opluchting zijn, voor jezelf, je ouders en voor je vrienden. Je kunt zelfs een beetje trots zijn op jezelf!
Als pubercoach geloof ik in preventie: beter voorkomen dan genezen. Als je zelfbewuster bent, maak je keuzes die dicht bij je staan. Daardoor zijn ze ook succesvoller. Ik kan je daarbij helpen: wat zijn je passies, wat zijn je kwaliteiten, wat zijn je minpunten en wat zijn je drijfveren? Hiernaar op zoek gaan heeft een positief effect op de issues die spelen in je leven. Uiteindelijk vinden we vanuit jouw kracht de oplossing die het best bij jou past.

Individualisme, Educatie en Politiek

In mijn werk als pubercoach zijn mijn persoonlijke drijfveren:

Individualisme: Dit vertaal ik liever als authenticiteit. Iedere persoon is uniek en authentiek. Vanuit de eigen kracht draag jij bij aan het geheel en ben je van toegevoegde waarde. Diversiteit is dan ook van groot belang.

Educatie: Jezelf blijven ontwikkelen op elk niveau betekent groei. En groei betekent toekomst. ‘Het is nooit klaar’.

Politiek: Dit staat voor macht en controle en voor mij betekent dat: over je eigen persoon. De controle hebben over jezelf door die keuzes te maken die bij je passen, zodat je in staat bent je eigen pad te bewandelen. Dit brengt rechten, maar ook plichten en verantwoordelijkheden met zich mee.

Coachingstijl van Famke

Mijn stijl is toegankelijk, open, eerlijk, warm, hedendaags, meebewegend, begripvol, open minded, oordeelloos maar ook realistisch, to the point en concreet.
Kwaliteiten die anderen mij geven zijn “doorzettingsvermogen, global vision, equality, betrouwbaar, recht door zee, doet het niet voor zichzelf maar voor elkaar, consciëntieus, zorgvuldig, klaart haar taak, positief, motiverend, eerlijk, breed denkend, breed zoeken naar mogelijkheden, ijverig, bescheiden, matig, altruïstisch en gewoon aardig.”

 

coach famke