NICE 2 KNOW

 

……: Puber zijn

Het leven van een puber of tiener staat tijdelijk op zijn kop. Je ligt niet alleen met jezelf overhoop, maar soms ook met alles en iedereen in die o zo boze buitenwereld. Om er achter te komen wie je bent, wat je wilt, wat je voelt, wat je denkt en wat je kunt, zoek je je grenzen op en soms ga je er zelfs overheen. Met alle gevolgen van dien.

Wanorde in het puberbrein

De puberteit betekent fysieke en mentale ontwikkeling. Je gaat je verdiepen in je eigen persoon. Lichaamsdelen komen tot ontwikkeling, hormonen gieren door je lijf en allerlei onverwachte gevoelens en emoties zijn niet in banen te leiden. Daarnaast zorgt van buitenaf opgelegde druk voor extra stress. En dat betekent: wanorde. Simpelweg omdat er niet altijd zo maar orde te scheppen is in dat lichaam en brein van jou.

Jouw kracht, vaardigheden en kwaliteiten

Je kunt rondlopen met issues die geheel los staan van de puberteit. Alleen, het feit dat je aan het puberen bent, kan deze issues wel versterken. Samen met de pubercoach kijk je naar deze issues en jouw gedrag. Zit dit gedrag je in de weg of zit het je omgeving in de weg, dan kan coaching je helpen bij het vinden van een oplossing. Vanuit jouw kracht, jouw vaardigheden en kwaliteiten, vind jij jouw eigen oplossing. De coach helpt je, jij doet het!

 

 

imagenice2know